Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

H κακιά (μας) ώρα......

Στις 8 Μαρτίου 2015, έγραφα:

''Κυριακή 8/3/2015, 6 π.μ.

Νεκρός ένας 20χρονος, που παρασύρθηκε από ΙΧ, στην προσπάθειά του να περάσει την Εγνατία, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της πόλης (έχει σκοτωθεί φίλος μου πριν κάποια χρόνια σε αυτό το σημείο), χωρίς διαχωριστική νησίδα (το μοναδικό σημείο από τη Βούλγαρη μέχρι και το Συντριβάνι που δεν διαχωρίζεται) μπροστά από πανεπιστημιακό ίδρυμα με εκατοντάδες ανθρώπους (στη συντριπτική πλειοψηφία φοιτητές) να τον διασχίζουν καθημερινά.
Είναι έτσι από την εποχή των εργασιών για τη κατασκεύη του ''Μετρό'' του ''οραματιστή'' δημάρχου Κούβελα, που θα τη χρηματοδοτούσε ο FM100...

Τόση κοροϊδία, λαμογιά, ασχετοσύνη, ''ερασιτεχνισμός'' δεν μπορεί να είναι τυχαία...

Άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί διαχωριστική λωρίδα (με κατάλληλη σήμανση και φωτισμό) σε αυτό το σημείο.''

Τον Οκτώβριο του 2015, έγραφα και πάλι:

http://activethessaloniki.blogspot.gr/2015/10/blog-post_23.html

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα κλείνει ένας χρόνος από εκείνο το τραγικό γεγονός. Όπως κατάλαβες, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα....Συζητήσεις, μελέτες και...και....και....για το αυτονόητο.

Συμβολή Εγνατίας με 3ης Σεπτεμβρίου. Διάβαση;;;;;;

Καμιά παρέμβαση, εδώ και τρεις δεκαετίες

...............................


Αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν τόσο φαρδύς δρόμος με τόσο μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων αλλά κυρίως πεζών (στη συντριπτική πλειοψηφία φοιτητές), να μην έχει διάβαση ή έστω σήμανση.


30 και πλέον χρόνια....ΑΠΡΑΞΙΑΣ! (το αναφέρω γιατί κάποιοι παρεξηγιούνται εύκολα....)


Μια διαχωριστική νησίδα από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου εώς τη Καυτατζόγλου, είναι όχι απλώς απαραίτητη αλλά επιβεβλημένη.

Πόσο πιο απλά να ειπωθεί;

υ.γ. Φωτογραφία των αρχών της δεκαετίας του '80. Ναι, υπήρχε νησίδα....



Κωνσταντίνος Πέγκος
(ενημερώθηκε 8/6/2016)


Σχόλια