Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

To ηθικό δίλημμα

Πέρασε πολύς καιρός, πολλά mails με αναφορές μέχρι τελικά να τοποθετηθούν δύο πάσαλοι και πλέον να αδειάσει το πεζοδρόμιο.....Τουλάχιστον έτσι νόμιζα.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες, το μισό πεζοδρόμιο έχει καταληφθεί από αυτή την ομορφιά, που είναι ευκόλως κατανοητό ότι όπως και να τοποθετηθεί ενοχλεί και ειδικά στη πρώτη φωτογραφία είναι και πολύ επικίνδυνο, αφού πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να μην το δεί και να σκοντάψει με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό...


Και έρχομαι τώρα εγώ και σε ρωτάω...Τι κάνεις σε αυτή τη περίπτωση;

Καλείς τη δημοτική αστυνομία για να του δώσει κλήση;
Σκέφτομαι....μεροκαματιάρης άνθρωπος είναι, δεν είναι λιγάκι...''κακία'' να το κάνεις αυτό;

Καλείς τη δημοτική αστυνομία για να του κάνει σύσταση;
Εντάξει...το ξέρεις κι εσύ ότι από το ένα αυτί θα μπει κι από το άλλο θα βγεί....

Παίρνεις τη πρωτοβουλία να του κάνεις μια ''σύσταση'' εσύ ο ίδιος;
Εγώ σου λέω, ότι μια ''προειδοποίηση'' υπήρξε (αυτοκόλλητο..μη φανταστείς τίποτα φοβερό), αλλά μάλλον...πέρα βρέχει.



Και φτάνω στο τώρα...Και αναρωτιέμαι; Αξίζει τον κόπο να γίνεις ο ''ρουφιάνος'' της γειτονιάς...ο μαλάκας για κάποιους άλλους ή ο ''ενεργός πολίτης'' που κακά τα ψέμματα, βολεύει σε πολλούς να τρέχεις για όλα αυτά που εκείνοι ναι μεν ενοχλούνται, αλλά προτιμούν...να μην ασχολούνται (είπαμε...θα τρέχεις εσύ γι' αυτούς).

Θα σου πούνε και ''μπράβο'' μετά χτυπώντας σε ελαφρά στον ώμο...Θα είσαι ο Local Hero της γειτονιάς...Ο Ζορρό....Ο Spiderman....και θα σε έχουν δακτυλοδεικτούμενο και θα λένε: ''Να αυτός είναι που τηλεφωνεί την αστυνομία....''....HALLELUJAH!

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λύση...Γυρνάς τη πλάτη και το πρόβλημα απλώς σταματά να υφίσταται....

Ξέρεις πόσα ωραία πράγματα υπάρχουν που μπορούν να με κάνουν να περνάω όμορφα, από το να ασχολούμαι με όλους αυτούς;;;

Αλλά είπαμε...Είναι τέτοιες οι συνθήκες πλέον που δεν μπορώ να πετάξω μαύρη πέτρα πίσω μου και να τους γράψω όλους στα......κατάλαβες!

Δυστυχώς, με ''Δ'' κεφαλαίο!

Σχόλια