Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ctrl+C, μετά Ctrl+V και....Voila!

Μόλις πριν μερικές μέρες (12/11/2015), δημοσίευσα την απάντηση που έλαβα από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ερώτησή μου για το τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο τμήμα της 'Kίμωνος Βόγα'...






Η απάντηση ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής:

Απαντώντας στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα : ID 1432 / 3-11-2015 - μετά από αυτοψία - σας γνωρίζουμε ότι : Η συγκεκριμένη περιοχή (βόρεια της οδού Π.Συνδίκα), δέν συμπεριλαμβάνονταν στο πρόσφατα αποπερατωθέν έργο της περιοχής Κ.Βόγα, νότια της Π.Συνδίκα.

Το θέμα της τοποθέτησης αποτρεπτικών εμποδίων - δυστυχώς, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς των συμπολιτών μας - είναι οξυμένο και επιτακτικά αναγκαίο σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Η Υπηρεσία μας προσπαθεί να το αντιμετωπίσει προτείνοντας και προγραμματίζοντας σχετικές επεμβάσεις, σύμφωνα όμως με τις προτεραιότητες και δυνατότητές της. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κατασταλτικά από την Τροχαία, όπως και από την επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία (κυρίως κατόπιν καταγγελίας). Τέλος σας πληροφορούμε ότι, εφόσον υπάρχουν παρόδιοι ιδιοκτήτες (οικοδομών ή οικοπέδων), μπορούν με μιά απλή αίτηση στο Τμήμα Αδειών και Ελέγχου οδών της Υπηρεσίας μας, να λάβουν σχετική Άδεια τοποθέτησης αποτρεπτικών εμποδίων, με δική τους δαπάνη και προδιαγραφές του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε για τις εύστοχες παρατηρήσεις σας και την επικοινωνία.


Αν το ''μετέφρασα'' σωστά, στην ουσία με προέτρεπαν να συμβιβαστώ με την υπάρχουσα κατάσταση και να μη ζητάω υπερβολικά πράγματα!

Επειδή όμως, όπως φαίνεται. είμαι αδιόρθωτος στις 6/11/2015 έστειλα αυτό το αίτημα στον δήμο Θεσσαλονίκης:

Κατάληψη πεζοδρομίου από αυτοκίνητα (Σαλαμίνος 4)

Μόνιμο πάρκινγκ αυτοκινήτων και απροσπέλαστο για τους πεζούς. Χρόνια κατάσταση που καταστεί τη διέλευση των πεζών επικίνδυνη. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να τοποθετηθούν αποτρεπτικοί πάσαλοι και να ξαναγίνει επιτέλους πεζοδρόμιο.








Σήμερα λοιπόν, έλαβα...πληρωμένη απάντηση:

Σχετικά με το θέμα και απαντώντας στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα : ID 1407 , 30-10-2015 μετά από αυτοψία - σας γνωρίζουμε ότι:

Το θέμα της τοποθέτησης αποτρεπτικών εμποδίων - δυστυχώς, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς των συμπολιτών μας - είναι οξυμένο και επιτακτικά αναγκαίο σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Η Υπηρεσία μας προσπαθεί να το αντιμετωπίσει προτείνοντας και προγραμματίζοντας σχετικές επεμβάσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες και δυνατότητές της. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κατασταλτικά από την Τροχαία, όπως και από την επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία (κυρίως κατόπιν καταγγελίας). 

Τέλος σας πληροφορούμε ότι, εφόσον υπάρχουν παρόδιοι ιδιοκτήτες (οικοδομών ή οικοπέδων), μπορούν με μία απλή αίτηση στο Τμήμα Αδειών και Ελέγχου οδών της Υπηρεσίας μας, να λάβουν σχετική Άδεια τοποθέτησης αποτρεπτικών εμποδίων, με δική τους δαπάνη και προδιαγραφές του Δήμου μας. Ευχαριστούμε για τις εύστοχες παρατηρήσεις σας και την επικοινωνία. 

Οφείλω να το ομολογήσω....Ούτε ένας τόνος, ούτε ένα γράμμα διαφορετικό. Οι αυτοματισμοί των υπηρεσιών λειτουργούν περίφημα. Γιατί να κάθονται να ξαναγράφουν τα ίδια και τα ίδια;



Ctrl+C και μετά Ctrl+V

και το θέμα απαντήθηκε.....


Θα ήθελα πολύ να δω ποιοί ιδιοκτήτες οικοδομών, γύρω από το λιμάνι θα πληρώσουν για να μπούνε πάσαλοι;;;; Αυτοί που έχουν το ξενοδοχείο ή οι αυτοί που έχουν τα καταστήματα;

Εντάξει, το 'πιασα το νόημα!


Κ.Π.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/5/19

    Πάντως δεν πιστεύω πως σας είπαν αυτό που γράφετε. Όπως και στην περίοδο παγωνιάς, ο δήμος προτείνει στους πολίτες να βοηθήσουν και αυτή στην επίλυση του προβλήματος με όποιον τρόπο μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.dropbox.com/s/aijrk9721k7ldcs/Screenshot_2019-09-13%20%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%20%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82%20-%20%CE%92%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CF%89%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B7%20%CE%BC%CE%BF%CF%85.png?dl=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου