Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Πάλι με τις λαϊκές.....;;;;;; Μα πάλι;;;;;;

Σάββατο απόγευμα....και κάθομαι και γράφω (πάλι) για το θέμα της λαϊκής αγοράς.

Πριν γράψω όμως οτιδήποτε, θέλω να αναφέρω ότι είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με το θέμα της καθαριότητας των λαϊκών αγορών (και δεν θα το κρύψω, η λαϊκή αγορά της οδού Χαλκιδικής μ' ενδιαφέρει άμεσα). Θεωρώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί (από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον) και περιμένω επιτέλους να δω κάτι ν' αλλάζει. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι με αυτό το κείμενο εκφράζω και τις απόψεις/γνώμες πολλών συνδημοτών/γειτόνων μου, που πλέον η υπομονή-ανοχή τους έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό....
 
Τέλος, να αναφέρω ότι είναι εις γνώση μου οι νέες διατάξεις για τις λαϊκές αγορές αλλά επειδή έχω ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια, είμαι επιφυλακτικός εώς δύσπιστος στο ανάγνωσμα όλων αυτών, που πιο πολύ ως ευχολόγια μου μοιάζουν παρά ως εφαρμόσιμες λύσεις.

Κατ' αρχήν, το γράφω για πολλοστή φορά, δεν νοείται να τελειώνει η λαϊκή αγορά στις 16:00 και μέχρι τις 17:15 ή πολλές φορές και παραπάνω και να μην έχει εμφανιστεί ούτε ένας οδοκαθαριστής.

Μοναδική ''παραφωνία'' ήταν τη Παρασκεύη 14/8/2015 όταν στις 17:00 είχαν καθαρίσει τα πάντα!









Άρα μπορεί να γίνει, σωστά;

Τότε, τι πάει λάθος; Είναι ευκόλως κατανοητό ότι  όσο περνάει η ώρα, τα αυτοκίνητα που παρκάρουν δυσχεραίνουν τη δουλειά του συνεργείου καθαρισμού, που προσωπικά οι εργαζόμενοι δεν μου φταίνε σε τίποτα.... Η συμπεριφορά (όχι όλων) των πωλητών της λαϊκής είναι απαράδεκτη!

Παρασκεύη 16/10/2015, ώρα 17:38....

1. Παρασκεύη 16/10/2015, ώρα 17:40....

2. Το ίδιο σημείο το Σάββατο!!!! Και φυσικά δεν είναι το μόνο. Ευτυχώς η μυρωδιά δεν υφίσταται στις φωτογραφίες....
Παρασκεύη 16/10/2015, ώρα 17:44....
Υπολείμματα, δύο μέρες μετά......

Υπολείμματα, δύο μέρες μετά......

Υπολείμματα, τρεις μέρες μετά......



Η μόνιμη αιτιολόγηση που λαμβάνω, περιορίζεται στο ότι η συγκεκριμένη λαϊκή είναι μεγάλη και η τελευταία από τρεις συνολικά που καθαρίζονται τη Παρασκεύη....

Τότε να τη μικρύνετε και να καθαρίζετε πρώτα αυτήν. Γιατί όχι;

Το αποτέλεσμα είναι να μένουν υπολείμματα για μέρες που γίνονται εστία μόλυνσης (έχουμε ήδη δει πολλές φορές ποντίκια), υπάρχει έντονη δυσοσμία (ειδικά σε μέρη με υγρά υπολείμματα) όπως επίσης είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσει κάποιος με απρόβλεπτα αποτελέσματα....

Αν προσθέσουμε και τους άπλυτους κάδους και τα βρώμικα πεζοδρόμια, τότε έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα απειλής της δημόσιας υγείας!





Η κατάσταση, θα γίνει πολύ χειρότερη σε λίγες μέρες που θα βραδυάζει νωρίτερα και οι βροχές θα αυξηθούν....Το έχω δει το έργο, ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια ως κάτοικος της περιοχής και δεν μου άρεσε καθόλου.

Τα υπολείμματα των ταινιών επισήμανσης δίνουν μια φολκλόρ αισθητική στη περιοχή.....

Υπάρχει επίσης το θέμα της στάθμευσης....Σε μια περιοχή πνιγμένη στο τσιμέντο, δυσλειτουργική, που έχει στη συντριπτική πλειοψηφία παλιές οικοδομές - χωρίς πιλοτές κι έχοντας την ατυχία να λειτουργούν δύο λαϊκές αγορές την εβδομάδα (Οδός Μητροπούλου τη Δευτέρα και οδός Χαλκιδικής τη Παρασκεύη). Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά τουλάχιστον η λαϊκή στην οδό Χαλκιδικής λειτουργεί σχεδόν 26 χρόνια στο ίδιο σημείο...Μήπως ήρθε η ώρα, να δείτε σοβαρά τη προοπτική μετεγκατάστασης της; Αν και απ' όσο ξέρω, κάποιες μεμονωμένες ενέργειες συνδημοτών μου δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

O oδηγός (προφανώς) δεν ήξερε ή ξέχασε ότι τη Παρασκευή υπάρχει λαϊκή αγορά και άφησε το αυτοκίνητο του στην οδό ''Χαλκιδικής''. Οι πωλητές της λαϊκής το ανέβασαν στο πεζοδρόμιο και απλώς το....ξέχασαν εκεί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μια μέρα μετά......

Μέσα σε όλα αυτά, τίθεται και ένα επίσης σοβαρό θέμα ασφάλειας (το οποίο το έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εφίδρωση των αυτιών κάποιων...) που αφορά κυρίως μικρά παιδιά, μιας και κάθε Παρασκεύη τα φορτηγά των πωλητών της λαϊκής είναι σταθευμένα επί της οδού 'Ορέστου', με αποτέλεσμα τα παιδιά στο σχόλασμα να περνούν ανάμεσα απο φορτηγά, αυτοκίνητα, πρόχειρες κατασκευές, πάγκους κτλ. Μήπως θα πρέπει η δημοτική αστυνομία να κάνει και καμιά βόλτα προς ανατολικά; Γιατί ακόμα, δεν είδαμε τίποτα.....Απολύτως τίποτα!

Από εδώ περνάνε παιδιά......





Γράφω αυτό το κείμενο ως πολίτης-δημότης-κάτοικος αυτής της περιοχής, που τη βλέπω μέρα με τη μέρα να παρακμάζει και να υποβαθμίζεται. Δεν με νοιάζει ποιός και τι φταίει. το μόνο που ζητώ, είναι το αυτονόητο! Να έχω μια αξιοπρεπή γειτονιά και την αρμόζουσα ποιότητα ζωής. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και σταματήστε να...μυγίαζεστε (ξέρετε εσείς). Όλο το σύμπαν δεν γυρνάει γύρω από εσάς.

Αυτά! Δεν πρόκειται να επανέλθω ξανά στο θέμα. ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε.
Τώρα γνωρίζετε και εμείς γνωρίζουμε ότι γνωρίζετε!

Ένας γραφικός και ενοχλητικός αργόσχολος (είμαι σίγουρος ότι έχουν ειπωθεί κι άλλα κοσμητικά επίθετα για μένα, αλλά ίσως μια άλλη φορά...).

Κ.Π.

Σχόλια