Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Η ''αμαρτωλή'' ιστορία μιας...γωνίας!

Έλαβα απαντητική επιστολή απο την αρμόδια υπηρεσία του δήμου σχετικά με ένα θέμα που το έχω αναρτήσει αρκετές φορές εδώ.

Αφορά δυο σημεία: 1) Μυκηνών με Ανδρεοπούλου και 2) Μυκηνων με Μπότσαρη

Η απάντηση:

Σε απάντηση της ανωτέρω (α) σχετικής αίτησής σας, σας διαβιβάζουμε συνημμένα το (β) σχετικό, που αφορά τοποθέτηση εμποδίων στα πεζοδρόμια της οδού ΜΥΚΗΝΩΝ και συγκεκριμένα στις συμβολές των οδών Μυκηνών με Ανδρεοπούλου και Μυκηνών με Μ. Μπότσαρη, το οποίο και ισχύει εκτός από το γεγονός, για την παράνομη στάθμευση επί του πεζοδρομίου, θα απευθύνεστε στο Β’ Τμήμα Τροχαίας και όχι στην Δημοτική Αστυνομία, που καταργήθηκε.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, σε πεζοδρόμια που το πλάτος τους είναι κάτω του 1,5μ. το τμήμα μας εξέδιδε Άδειες τοποθέτησης στυλίσκων (χρώμα κίτρινο), έως και το έτος 2009. Από την περίοδο που εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 52907 / 28-12-2009 Υπουργική Απόφαση ( Φ.Ε.Κ. 2621/ 31-12-09 ) το τμήμα μας δεν εκδίδει Άδειες τοποθέτησης στυλίσκων σε πεζοδρόμια που το πλάτος τους είναι κάτω του 1,5μ. (του κρασπέδου μη συνυπολογιζομένου).

Κι εγώ με το μικρό μου μυαλό με τις περιορισμένες δυνατότητες ρωτάω:

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΟ (δηλ. τουλάχιστον 5 μέτρα) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 1.5 ΜΕΤΡΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;








Η απάντηση μου σήμερα:


Σε συνέχεια της χθεσινής επιστολής που έλαβα απο εσάς και που με ενημερώνατε σχετικά με τη παρούσα νομοθεσία σχετικά με τη τοποθέτηση αποτρεπτικών στήλων και τις προδιαγραφές που τη διέπουν, σας ενημερώνω οτι χθες μέτρησα (δυστυχώς αναγκάζομαι να κάνω και τον....τοπογράφο) και το αποτέλεσμα είναι οτι το πεζοδρόμιο έχει πλάτος: 4 μέτρα και στη ''μύτη'' της γωνίας είναι περίπου 5 μέτρα. Το πως έγινε αυτοψία η οποία έδειξε οτι το πεζοδρόμιο είναι μικρότερο του 1,5 μέτρου μου προξενει ερωτηματικά....Δεν χρειάζεται κάποιος ουτε καν να το δει απο κοντα, παρα μονο να παρατηρήσει τις φωτογραφίες...Πως μπορεί ενα αυτοκίνητο με μήκος 4-5 μέτρα να χωράει σε ένα πεζοδρόμιο μικρότερο του 1,5 μέτρου;;;; Το ίδιο ισχύει και για την άλλη γωνία, Μυκηνών με Μπότσαρη.

Ευελπιστώ οτι θα δείτε το θέμα πιο ''ζεστά''.

Σχόλια